На лінії розмежування українець намагався підкупити прикордонників

НАЗАД
04 сiчня 2022 12:56

Учора військовослужбовці Донецького прикордонного загону, які виконують завдання в складі ООС, припинили кримінальне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Так, в КПВВ «Новотроїцьке» прибув громадянин України. Він прямував на виїзд до тимчасово окупованої території України. Під час перевірки у нашого краянина прикордонники виявили приховані 5400 доларів США, 3500 гривень та 75 000 російських рублів, загальний еквівалент яких у гривнях становить 181 100 гривень, що перевищує встановлений обсяг коштів, які дозволено переміщувати через лінію розмежування.

Аби правоохоронці цього "не помітили", українець запропонував неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США.

На дану пропозицію прикордонники відповіли відмовою та направили до компетентних правоохоронних органів відповідне повідомлення, а самого громадянина та кошти передали для прийняття подальшого правового рішення співробітникам Національної поліції.

Нагадуємо, що відповідно до вимог  наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України №52 від 14.07.2020  «Про затвердження Переліку і обсягів (вартості/ваги/кількості) обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування та до/з гуманітарно-логістичних центрів товарів, а також товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей» - через лінію розмежування дозволено переміщення грошових коштів, еквівалент яких не перевищує 50 000 тисяч гривень, а за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачена кримінальна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси