(ВІДЕО)На кордоні затримано організатора та членів протиправного угруповання

НАЗАД
01 червня 2017 14:17

Правоохоронцями Одещини затримано членів угруповання під керівництвом організатора громадянина Б., який тривалий час займався протиправною діяльністю на державному кордоні.

Правоохоронцями Одещини затримано членів угруповання під керівництвом організатора громадянина Б., який тривалий час займався протиправною діяльністю на державному кордоні.

Комплекс скоординованих заходів по затриманню проводився в межах Окнянського та Подільського контрольованих прикордонних районів. До спецоперації також було залучено силові підрозділи Держприкордонслужби.

Заходи проводилися спільною міжвідомчою групою, у складі  офіцерів оперативного розшукового управління Південного регіонального управління Держприкордонслужби, співробітників СБУ, ГУ НП в Одеській області та під процесуальним керівництвом працівників Котовської місцевої прокуратури.

На підставі ухвал слідчого судді, спільною правоохоронною групою було одночасно затримано трьох членів угруповання та оголошено їм підозру. Проведено 7 обшуків за місцем проживання затриманих, у транспортних засобах, що їм належать та у помешканнях осіб, з якими у правопорушників є родинні та інші зв’язки.

У результаті правоохоронцями вилучено низку суттєвих речових доказів.

Заходи проводились в рамках кримінального провадження за ст. 332 ККУ,  відкритого в лютому 2017 року за фактом незаконного переправлення членами угруповання з Молдови (ПМР) до України громадянина Пакистану.

Варто зауважити, що в минулому члени даного угруповання вже неодноразово затримувались прикордонниками за незаконне переміщення товарів та вантажів через державний кордон. На противагу прикордонникам правопорушники здійснювали на кордоні різного роду провокації з метою компрометації персоналу прикордонних підрозділів. Навіть намагалися залучати мас-медіа, поширюючи у ЗМІ неправдиву інформацію.

Разом з тим відносно організатора, місцевого мешканця смт Окни, в суді апеляційної інстанції триває розгляд кримінального провадження за ст. 347 ККУ (Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу) за умисне пошкодження автомобіля оперативного працівника Подільського прикордонного загону.

Заходи тривають. Встановлюється участь інших членів угруповання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси