На кордоні виявили більше 300 підроблених COVID-сертифікатів

НАЗАД
15 лютого 2022 09:17

Прикордонники продовжують проводити перевірку COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, які прибули в Україну.

Також співробітники Державної прикордонної служби України здійснюють перевірку документів про негативний результат тестування або одужання від хвороби. Для цього в пунктах пропуску на державному кордоні використовується програмне забезпечення SafeBorder.

Днями  прикордонники не пропустили в Україну двох громадян РФ. 

Росіяни 1995 та 1998 років народження прямували через пункт пропуску «Нові Яриловичі» та, окрім паспортних документів, надали сертифікати лабораторних тестів на коронавірусну інфекцію, при зчитуванні QR-коду яких жодної інформації не відображалось.

Загалом з початку року за допомогою програмного забезпечення SafeBorder прикордонники провели перевірку COVID-сертифікатів у понад 500 тисяч осіб, які прибули в Україну. В результаті перевірки було виявлено більше 300 підроблених сертифікатів. 

Зазначимо, що за використання завідомо підроблених документів  передбачена кримінальна відповідальність за ч. 4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».  

Також зауважимо, що не варто використовувати підроблені сертифікати як на в’їзд в Україну, так і для поїздки за кордон. Адже якщо таку фальшивку виявлять правоохоронці країни прямування, порушники також нестимуть відповідальність, згідно з законодавством тієї країни, до якої прямують.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси