На Дунаї розпочато активну фазу щорічних маневрів «Riverine-2021»

НАЗАД
30 вересня 2021 10:45

Ізмаїльський загін Морської охорони другий рік поспіль представляє Морську охорону Державної прикордонної служби у навчаннях «Riverine-2021».

Програма навчань традиційно передбачає насичені маневрування великого строю майже півтора десятка одиниць корабельно-катерного складу України та Румунії.

Важливою умовою цих навчань є збереження цивільної навігації. Тож і контроль цивільного судноплавства, і відпрацювання інших тренувальних елементів відбувається в максимально реалістичних умовах.

Навчання включають маневри у строях та ордерах, протиповітряну оборону корабля в специфічних умовах річкової навігації, забезпечення безпеки цивільного судноплавства тощо. Водночас, елементи тренувань передбачають безконтактні завдання у режимі карантинних обмежень.

Прикордонне відомство України на навчаннях представляють кораблі Морської охорони «Ніжин» та «Ізмаїл», а також малий швидкісний маневрений катер проекту UMS-1000. Для морських прикордонників безумовно корисний і цікавий досвід взаємодії з ВМС ЗСУ та відпрацювання спільних дій на випадок загострення ситуації чи необхідності залучення ВМС до виконання специфічних завдань, таких, наприклад, як тралення. Участь у спільних навчаннях з румунськими військовими дає можливість набути кращого рівня взаємосумісності за стандартами НАТО. А залучення до спільних тренувань на Дунаї прикордонників обидвох країн покращить рівень їх щоденної взаємодії, а відтак підтримання безпеки та правопорядку на прикордонній річці та її берегах.

Спільно з прикордонною поліцією Румунії Морська охорона Держприкордонслужби відпрацює елемент пошуку та рятування людини за бортом. Адже коли люди потрапляють у небезпеку на прикордонних водоймах, саме прикордонні підрозділи, що несуть службу на воді, є найближчим, найшвидшим порятунком.

Планується і підходи оглядових груп до умовних суден порушників, і взаємодія у перекритті небезпечного для плавання району під час тралення ділянки, де ймовірне виявлення підводних вибухонебезпечних «сюрпризів» попередніх воєн та боїв минулих років, і знищення витраленої міни, а також висадка десанту з катера й гелікоптера.

Традиційно інтернаціональні тактичні групи відпрацьовуватимуть ухиляння від ударів з повітря, і надання допомоги судну, що зазнало лиха, і буксирування різними способами, і передачу вантажів, в тому числі і на ходу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси