На Дунаї прикордонники виявили пліт з художницею Марією Куліковською

НАЗАД
25 серпня 2016 12:52

Сьогодні рано вранці прикордонники Ізмаїльського загону виявили катер, який буксирував гумовий пліт. Дані плавзасоби рухалися річкою Дунай.

Сьогодні рано вранці прикордонники Ізмаїльського загону виявили катер, який буксирував гумовий пліт. Дані плавзасоби рухалися річкою Дунай.

Як з’ясувалося згодом, в плоту знаходилася громадська діячка, художниця Марія Куліковська. Нещодавно з Києва розпочався її перформанс, під час якого вона від набережної в столиці направилася до кордону з Євросоюзом, щоб привернути увагу спільноти до проблеми окупації Криму.

У ході перевірки прикордонники встановили, що документів, які б посвідчували особу Марії Куликовської, при собі вона не мала. При поверненні плавзасобів до українського берега громадянка пред’явила паспортний документ, який знаходився на березі.

Відмітимо, що Державна прикордонна служба всіляко підтримує патріотичних громадян, які діють заради України, однак всі заходи мають проводитися виключно в межах чинного законодавства. При цьому наголосимо на підвищеній небезпеці подорожі водними шляхами, особливо у спосіб, яким пересувалася громадська діячка.

Співробітники Держприкордонслужби роз’яснили Марії Куліковській та її попутчикам вимоги законодавства з прикордонних питань та недопущення порушення правил прикордонного режиму, після чого їх відпустили.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси