На Черкащині навчають військових кухарів

НАЗАД
27 липня 2021 16:20

У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота триває підготовка військовослужбовців за спеціальністю «Військовий кухар».

Більше 15 прикордонників, які вже мають відповідну освіту в харчовій галузі, здобувають нові знання та навики з організації харчування особового складу в стаціонарних та польових умовах.

Під час теоретичних занять прикордонники вивчали правила кулінарної обробки продуктів, основні поняття технології приготування страв, а також ознайомилися з призначенням, технічними характеристиками та будовою автомобільних, причіпних, переносних польових кухонь.

Наразі ж військовослужбовці безпосередньо займаються приготуванням їжі. Кухарі самостійно проводять первинну обробку овочів, м’яса та риби з дотримання екологічно – безпечних технологій, формують та панірують напівфабрикати, готують перші страви, гарніри, холодні закуски, хлібобулочні вироби згідно з розрахунку на певну кількість порцій.

Завершальним та «найсмачнішим» етапом навчання стане приготування обіду під час екзамену. Впевнені, що військові кухарі приготують смачні обіди з точним дотриманням кулінарних і санітарно-гігієнічних норм.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси