МВС розробило комплекс превентивних заходів для уникнення провокацій на кордоні з РБ - Денис Монастирський

НАЗАД
19 листопада 2021 11:40

Міністерство внутрішніх справ України разом з іншими силовими структурами розробили комплекс превентивних заходів для недопущення провокацій у районах потенційного проникнення нелегальних мігрантів.

Йдеться про своєчасне виявлення та нейтралізацію підбурювачів, провідників, інших підозрілих осіб. 

Про це сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час виступу у Верховній Раді. 

«Цю діяльність ми здійснюємо разом з нашими розвідувальними органами та Службою безпеки України. Заплановано проведення спільних навчань. Задіємо підрозділи МВС, Міноборони, підрозділів територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку і держкордону. Тобто всіх тих, хто має право і зобов’язаний стати на захист державного рубежу», - наголосив очільник правоохоронного відомства. 

Він додав, що пропагандисти країни-агресора ніколи не упустять можливості нагнітання пристрастей у разі негативного розвитку ситуації. 

«Особливу увагу ми звертаємо на стратегічні комунікації та готуємо потужну інформаційну кампанію. Громадяни України мають чітко зрозуміти, що відбувається, усвідомлювати всю небезпеку потенційної міграційної кризи, знати яком чином, кого і як будуть сповіщати у випадку виявлення нелегальних мігрантів в прикордонних районах», - наголосив він. 

Нагадаємо, у Держбюджеті на наступний рік потрібно передбачити 17 млрд. грн. на будівництво державного кордону з Російською Федерацією і Республікою Білорусь загальною протяжністю понад 2,5 тис. км.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси