Морські прикордонники продовжують відточувати професійну майстерність

НАЗАД
06 лютого 2019 16:23

Щотижня, окрім бойових чергувань, моряки-прикордонники тренуються в залах, на полігонах, в басейні, для того, щоб бути напоготові будь-якої миті виконати поставлену задачу.

Підрозділи Морської охорони Держприкордонслужби продовжують здійснювати моніторинг надводної обстановки, контроль за додержанням суднами всіх типів та прапорів режиму плавання у територіальному морі України, її прилеглій та виключній (морській) економічній зоні, проводять заходи у взаємодії з іншими прикордонними підрозділами із контролю прикордонного режиму та збереженням природних ресурсів на внутрішніх водоймах у прикордонні.

Так, на річці Дністер спільним прикордонним нарядом за участі морських прикордонників затримано троє чоловіків, які на човні, використовуючи заборонені знаряддя лову в браконьєрський спосіб здійснювали вилов риби. На момент затримання улов складав понад 120 кг. У взаємодії із Держрибнаглядом живу рибу було випущено у водойму, а нанесену шкоду державі  фахівці оцінили в суму майже 14 тис. грн.

Крім того, в Маріуполі бійці спеціального підрозділу «Дозор-М» в рамках професійної підготовки відпрацьовували вправи із парного занурення та надання екстреної допомоги аварійному водолазу. Щотижня, окрім бойових чергувань, моряки-прикордонники тренуються в залах, на полігонах, в басейні, для того, щоб бути напоготові будь-якої миті виконати поставлену задачу. Чи то перевірка корабельно-катерного складу та гідроспоруд стоянки на предмет імовірної протиправної діяльності диверсійних елементів, чи то перевірка підводної частини суден закордонного прямування на предмет виявлення облаштувань схованок чи використання конструктивних особливостей суден для переправки контрабанди, зброї, наркотиків тощо.

А у молодих бійців – курсантів Навчального центру Морської охорони призову осінь-2018 пройшли іспити з вогневої підготовки. Зокрема 24 курсанти навчального дивізіону з автомата Калашникова АКС-74 вправлялися у стрільбі на влучність, спареними пострілами та з обмеженням часу. Другим етапом стало метання бойової гранати. Усі бійці успішно склали іспити і, отримавши сертифікати про володіння новою морською спеціальністю, роз’їхалися до підрозділів своєї подальшої служби за розподілом.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси