Морська охорона продовжує заходи підвищення професійної підготовки та бойової злагодженості підрозділів

НАЗАД
21 травня 2019 16:12

Кожен вихід на службу в море – це навчання особового складу і постійна готовність до дій.

Під час несення прикордонної служби в морі екіпажі відпрацьовують готовність до ведення бойових дій. Це й різні види стрільб, зокрема застосування зброї кораблем по судну-порушнику, ведення попереджувальної стрільби, знищення повітряної цілі тощо. Крім того, проводяться заходи з протидії відповідним бойовим пошкодженням, а саме – застосування хімічної зброї, локалізація та гасіння пожеж, усунення пошкодження корпусу, пробоїни.

Саме тому навчання продовжують навіть ті, хто за посадою та статусом вже самі навчають особовий склад. Викладацький склад Навчального центру Морської охорони проходить стажування в Маріупольському загоні морської охорони. Програмою стажування передбачено, що викладачі, які готують у Навчальному центрі молодших фахівців артилерійського та штурманського профілю, самі випробовують практично роль командира тієї бойової частини, до складу якої прийдуть їх випускники.

«Тут на власному досвіді відчуваєш, якими знаннями та навичками має володіти підлеглий персонал, аби завдання було зрозуміло і виконано правильно. Практика надає можливість краще зрозуміти, на що варто акцентувати увагу слухачів і чому варто приділяти більше часу під час навчання. Це надзвичайно корисний досвід, і добра традиція, яку потрібно підтримувати», - відмітив викладач НЦМО капітан-лейтенант Максим Лозовский.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси