Минулої доби прикордонникам тричі намагались підплатити іноземці

НАЗАД
06 серпня 2018 10:46

Громадяни Грузії, Молдови та Німеччини сподівались безперешкодно перетнути державний кордон України шляхом підкупу прикордонників.

Так, у пунктах пропуску «Чорноморський морський торгівельний порт» та «Старокозаче» громадяни Грузії та Молдови за свій безперешкодний пропуск через кордон запропонували військовослужбовцям Одеського та Білгород-Дністровського загонів неправомірну грошову винагороду 100 доларів та 100 гривень відповідно.

Крім того, громадянка Німеччини, що прямувала разом із дитиною до України через пункт пропуску «Лужанка» також намагалася «домовитися» із правоохоронцями.  Як з’ясувалось, термін дії паспортного документа дитини вже завершився. Тому жінка вирішила, що 50 євро допоможуть їй вирішити це питання із прикордонниками Мукачівського загону.

В усіх випадках співробітники Держпркордонслужби від неправомірних винагород відмовилися. Правопорушників та повідомлення про протиправні дії, що містять ознаки кримінального правопорушення, передбачені статтею 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передано представникам Нацполіції.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси