Міністри країн Бенілюксу побували в районі проведення ООС на Луганщині

НАЗАД
07 травня 2021 08:54

Відкритість та готовність до діалогу з іноземними інституціями – головний принцип діяльності України на міжнародній арені.

Завдяки такій принциповій діяльності представники іноземних держав мають можливість ознайомитися із наслідками агресії РФ у Східних областях України, а також із гуманітарною ситуацією на лінії розмежування.

Саме візити уповноважених осіб іноземних держав дають можливість об’єднати все більше країн проти злочинних дій Російської Федерації на території України, особливо коли такі візити відбуваються в період загострення бойових дій зі сторони країни-агресора.

Зокрема вчора Міністр закордонних справ Королівства Бельгія Софі Вільмес, Міністр закордонних та європейських справ Великого Герцогства Люксембург Жан Ассельборн та Міністр закордонних справ Королівства Нідерландів Стефан Блок відвідали Луганську область в районі проведення операції Об’єднаних сил. У рамках визначених заходів іноземна делегація здійснила поїздку і на КПВВ «Щастя». У заході також взяли участь заступник Міністра закордонних справ України Василь Бондар, керівництво Об’єднаних сил, очільник області.

Про ситуацію в межах гуманітарного дорожнього коридору через лінію розмежування розповів начальник оперативно-військового управління полковник Андрій Тишкевич . Він зауважив, що КПВВ у Щасті збудовано у листопаді 2020 році, є надзвичайно комфортним та сучасним контрольним пунктом. У сервісній зоні громадяни можуть скористатися послугами ЦНАПу, відвідати фінансові установи, логістичні відділення. Але за 7 місяців його функціонування російсько-окупаційні війська не пропустили жодної особи як на тимчасово окуповану територію, так і у зворотному напрямку.

Гості також цікавилися регламентом роботи КПВВ, порядком здійснення контрольно-перевірочних операцій, рівнем пасажиропотоку, цікавилися труднощами, з якими стикаються громадяни під час перетину лінії розмежування.

Андрій Тишкевич також повідомив, що окупанти часто вдаються до провокацій. «Звісно ж, реакція прикордонників миттєва – адже від нас залежать життя та здоров’я осіб, що перетинають лінію розмежування, а також наших військовослужбовців та персоналу інших контрольних служб, що задіяні у проведенні процедур контролю осіб. Відомство має достатню озброєність, а військовослужбовці - підготовленість для належного та грамотного реагування на будь-які провокації з боку ворога».

Зі свого боку Міністри запевнили, що обов’язково донесуть правдиву інформацію про ситуацію на Донбасі до європейської спільноти та висловили всебічну підтримку від імені Урядів своїх країн.

Прискіплива увага урядів іноземних держав до ситуації на Донбасі є вкрай важливою для України. Адже їхня підтримка є чи не найважливішим етапом до стабілізації ситуації в районі конфлікту та формуванням концепції подальшої боротьби із країною – агресором.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси