Міхаїл Саакашвілі не має законних підстав для в'їзду в Україну

НАЗАД
22 квiтня 2019 16:02

Державна прикордонна служба України повідомляє, що Міхаїл Саакашвілі, який заявляє про можливий приїзд в Україну, не має підстав для законного в'їзду в Україну.

Дана особа у вересні 2017 року незаконно перетнула державний кордон з Польщі в Україну, що підтверджується рішеннями місцевого та апеляційного судів.

У зв’язку з вчиненим правопорушенням стосовно цієї особи існує обмеження у в’їзді в Україну терміном до 2021 року.

У разі перетинання ним українського кордону в пункті пропуску, своїми діями він вчинить ще одне правопорушення – умисне невиконання заборони в’їзду в Україну, відповідальність за яке передбачена статтею 203-1 КУпАП. У разі ж в’їзду поза пунктами пропуску чи за підробними або недійсними документами, його дії можуть бути кваліфіковані вже за статтею 332-2 КК України, що передбачає кримінальну відповідальність. Прийняття рішення про перетин державного кордону України на даному етапі знаходиться поза межами компетенції Держприкордонслужби, однак воно, як і будь-які дії правоохоронних органів, може бути оскаржено в судовому порядку. Оскільки ДПСУ завжди діє в межах чинного законодавства, судове рішення є правовою підставою для відповідних правових дій.

Ще раз наголосимо, що Державна прикордонна служба України діє виключно на підставі законодавства України та у межах наданих законом повноважень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси