Майже 800 осіб повернулися в Україну п’ятьма евакуаційними рейсами

НАЗАД
08 травня 2020 09:31

Минулої доби в аеропорту «Бориспіль» співробітники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Держприкордонслужби оформили на в’їзд майже 800 пасажирів.

Загалом здійснено пропуск громадян з 5 спецрейсів – з Копенгагена, Аліканте, Мілана та 2 авіарейси з Мадрида.

Після приземлення прикордонники провели температурний скринінг пасажирів. Осіб з підвищеною температурою тіла не виявлено. Також жоден з пасажирів не скаржився на самопочуття.

Пасажири встановили мобільний додаток «Дій вдома» та зобов’язалися знаходитись на самоізоляції за вказаними у ньому адресами. Внесення громадянами необхідної інформації у мобільний застосунок «Дій вдома» прикордонники перевірили у ході проведення паспортного контролю. Один громадянин, що прибув із Копенгагена, відправився на обсервацію за визначеною адресою.

Також відмітимо, учора пасажиропотік через український кордон, в порівнянні попередньої доби, був дещо збільшеним, кордон нашої країни на в’їзд та на виїзд перетнуло майже 14 тисяч осіб. Серед тих, хто перетинав кордон, порушників правил карантину та самоізоляції не виявлено, як і тих, хто мав підвищену температуру чи інші ознаки ГРВІ. 

Нагадаємо, що  відповідно до змін, які Уряд вніс до переліку пунктів пропуску через державний кордон, що підлягають тимчасовому закриттю, сьогодні опівночі відновилася робота автомобільного пункту пропуску «Рава-Руська», що на кордоні з Польщею у Львівській області, а також морського пункту пропуску в порту Скадовська. Натомість закрито пункт пропуску «Паланка (Маяки-Удобне)», що на кордоні з Молдовою.

Нині із урахуванням змін, внесених урядовими рішеннями, на державному кордоні тимчасово закриті 123 пункти пропуску, а у 19 тимчасово припинене пішохідне сполучення. Детальна інформація, де можна перетнути кордон автівкою, наведена в інфорграфіці (додається).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси