Матері загиблого героя-прикордонника вручили барельєф «Ікону пам'яті загиблим за Незалежність України»

НАЗАД
02 грудня 2021 15:09

Так, днями в місті Одеса відбулася церемонія вручення барельєфу «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України» Надії Афанасіївні. матері загиблого прикордонника Олега Кислицького.

Загибель побратимів на Сході України стала болючим ударом та кровоточивою раною у серці прикордонників, рідних, друзів та колег. Не можна повернути наших Героїв, але охоронці кордону завжди пам’ятатимуть всіх, хто віддав життя в ім’я свободи і незалежності рідної країни. Їх подвиг – справжній взірець відваги та самопожертви.

Починаючи з 2015 року, з метою вшанування та збереження пам'яті про загиблих Героїв України, був створений всеукраїнський проєкт «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України», ініціаторкою якого стала відома скульпторка Олена Карамушка.

Кожна ікона, яку вручають родинам полеглих воїнів, є унікальною та неповторною роботою, на якій зображена Україна-матір, яка обіймає воїна захисника, а між ними палає свічка пам'яті. Ексклюзивний витвір мистецтва містить у собі безліч символів: любов, втрата, смуток, біль, надія, незламність духу та віри. Вона створена зігрівати батьківські серця та зберігати вічну пам'ять про вірних синів та дочок України.

Прикордонник Олег Кислицький мужньо загинув 6 серпня 2014 році під час організованого прориву з оточення в районі пункту пропуску «Довжанський». Під час виходу колона зведеного підрозділу була піддана масовому артилерійському обстрілу. Під час перевірки особового складу стало відомо, що Олег Кислицький відсутній. Довгий час військовослужбовця вважали зниклим безвісти. Тіло полеглого воїна було знайдено в серпні 2015 році в селищі Нижній Нагольчик. Пізніше у жовтні військовослужбовця перепоховали у рідному селі Молога.

Захід відбувся в Римо-Католицькому Костелі Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії за участі побратимів олега. Після освячення та благословення, «Ікону пам’яті» Надії Афанасіївні вручив представник «Чорного тюльпану». Кожен з присутніх висловив матері Олега щирі слова співчуття та вдячності за те, що виховала славного патріота та Героя України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси