«Липові» дозволи на вивіз дітей з України викрили на кордоні з Румунією

НАЗАД
24 червня 2018 08:52

Прикордонники Чернівецького загону запобігли незаконному вивезенню з України двох неповнолітніх дітей минулої доби.

Громадянин України, що прямував із донькою 2008 року народження до Румунії через пункт пропуску «Порубне», пред’явив правоохоронцям підроблений дозвіл на вивіз дитини від матері. Нотаріально засвідчена заява видана Генконсульством України в Мілані не відповідала офіційному зразку та мала ознаки підробки.

Із таким самим «липовим» дозволом спробувала наша співвітчизниця  перетнути державний кордон із сином 2006 року народження у цьому ж пункті пропуску.

Громадян України разом з дітьми передано до правоохоронних органів. По даним фактам поінформовано представників Національної поліції про виявлення ознак правопорушень ч.4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документу слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси