Курсанти Національної академії Держприкордонслужби пройшли навчання в Республіці Польща

НАЗАД
01 грудня 2021 10:12

Курсанти 4 курсу факультету правоохоронної діяльності Національної академії Держприкордонслужби України, у рамках міжнародної співпраці з прикордонним відомством Республіки Польща, пройшли практичну підготовку у місті Любань.

Впродовж тижня 14 курсантів Національної академії перебували у Спеціалізованому навчальному центрі Прикордонної варти Республіки Польща, де мали змогу ознайомитися з досвідом польських прикордонників щодо протидії нелегальній міграції. Під час занять четвертокурсникам продемонстрували процедуру добровільного та примусового повернення іноземців на свою територію, надання їм у разі необхідності міжнародного захисту. Також польські колеги розповіли про порядок здійснення контролю за легальністю працевлаштування та виконання робіт іноземцями на території РП. Правоохоронці обговорили підстави для в’їзду, правила перебування іноземних громадян у країнах – членах ЄС, а також заходи відносно осіб, які порушують цей порядок. Окрім того, курсанти отримали практичні навички щодо розрахунку строків перебування іноземців на території держав Європейського союзу. Не менш цікавим для четвертокурсників стало заняття по порядку проведення ідентифікації осіб.

Під час ознайомлення з матеріально-технічною базою Спеціалізованого навчального центру Прикордонної варти українські прикордонники отримали навички екстремального водіння за допомогою автосимулятора.

Зазначимо, що з метою вдосконалення освітнього процесу Національна академія щороку розширює сфери міжвузівської та міжнародної співпраці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси