Кур’єрка з товаром подвійного призначення. Порушницю затримали в КПВВ «Станиця Луганська»

НАЗАД
06 вересня 2020 10:38

Прикордонники Луганського загону спільно зі співробітниками ДФС виявили заборонені до переміщення через лінію розмежування товари, можливо, подвійного призначення, які наша співвітчизниця намагалася перемістити до окупованого Луганська, приховавши серед о

Так, учора до КПВВ «Станиця Луганська» для прямування на тимчасово окуповану територію прибула 29-річна українка. Інформацію стосовно незаконних намірів жінки прикордонники отримали заздалегідь від відділу внутрішньої та власної безпеки. Як результат, серед речей жінки спільна група прикордонників та співробітників фіскальної служби виявила гірокомпас та електронний вимірювач швидкості вітру, які, можливо, є товарами подвійного призначення, а також газоаналізатор, який є промисловим устаткуванням. Загальна вартість виявлених товарів перевищує 22 тис. гривень.

Українка пояснила, що речі їй не належать, а доправити їх до окупованого Луганська попросили знайомі, звісно ж не безкоштовно. Навіть не поцікавившись вмістом пакунку жінка оцінила свої послуги у 200 гривень.

Виявлені товари вилучили співробітники ДФС. Гірокомпас та електронний вимірювач швидкості вітру відправили на експертне дослідження для встановлення їх цільового призначення.

Стосовно «кур’єрки» складено адмінпротокол за ч.1 ст. 204-3 КУпАП, міру відповідальності для неї обиратиме суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси