КПВВ «Станиця Луганська» – місяць без самоізоляції

НАЗАД
01 лютого 2022 08:37

Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» – єдиний контрольний пункт в Луганській області, що здійснює фактичний пропуск осіб через лінію розмежування.

Щоденно КПВВ «Станиця Луганська» функціонує з 8.00 до 16.00.

Наприкінці минулого року Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 р. № 1407 було внесено зміни до деяких попередніх постанов. Зокрема цими змінами було скасовано вимогу щодо самоізоляції для осіб, які в’їжджають через КПВВ з тимчасово окупованих територій.

Тепер, під час перетинання КПВВ на лінії розмежування в бік контрольованої території України подорожнім не потрібно проходити самоізоляцію та встановлювати мобільний додаток «Вдома».

За період скасування самоізоляції КПВВ «Станиця Луганська» перетнули понад 50 тисяч осіб. Зауважимо, що попри скасування самоізоляції кількість тих, хто перетнув лінію розмежування залишається невисокою у порівнянні з минулим роком. Нагадаємо, що у 2021 році у період з 10 жовтня по 11 листопада представники окупаційної влади посилено блокували рух осіб через лінію розмежування. Якщо звернутись до статистичних даних до початку блокування руху, та в КПВВ «Станиця Луганська» у вересні 2021 року лінію розмежування перетинали понад 71 тисяча осіб.

Також варто зауважити, що зі слів осіб, які перетинають лінію розмежування стало відомо, що окупаційна влада пропускає на контрольовану українською владою територію – один раз на місяць. Тим самим продовжуючи обмежувати можливості українців, які проживають на тимчасово окупованій території України, спілкуватися з родичами, придбати ліки, харчі, отримувати виплати, освітні, медичні (зокрема й з вакцинації) та інше.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси