Кордон під час пандемії: пасажиропотік низький, але у ньому трапляються порушники карантину

НАЗАД
01 травня 2020 10:09

В умовах карантинних обмежень, введених Україною та іншими країнами, інтенсивність міжнародного руху залишається низькою. Минулої доби державний кордон України на в’їзд та на виїзд перетнуло біля 13 тисяч осіб.

Більшість осіб, які перетнули український кордон були оформленні на в’їзд. 
Минулої доби в аеропорту «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» оформили спеціальні пасажирські авіарейси з Бейруту (Ліван), Софії (Болгарія) та Ларнаки (Кіпр). Цими літаками в Україну прибуло 4 сотні пасажирів. Серед прибулих не було осіб з підвищеною температурою тіла, або скаргами на наявність симптомів захворювання на ГРВІ. Пасажири цих авіарейсів обрали передбачені карантинні обмеження із застосуванням додатку «Дій вдома». Після перевірки співробітниками Держприкордонслужби реєстрації в додатку ці особи відправилися на двотижневу самоізоляцію за вказаними адресами.
Також минулої доби на кордоні виявили двох порушників карантину. Росіянин, який 21 квітня підписав добровільну згоду на 14-денну самоізоляцію, з’явився в аеропорту «Бориспіль». На нього співробітники нацполіції склали протокол за ст. 44-3 КУпАП. А в українця, який не відбув і половини терміну самоізоляції та приїхав на кордон з Білоруссю, поліцейські відібрали пояснення для складання відповідного протоколу за місцем проживання. Нагадаємо, що за порушення правил карантину ст. 44-3 КУпАП передбачає штраф від 17 тис. грн.
Учора також надійшло лабораторне підтвердження захворювання на COVID-19 двох представників Державної прикордонної служби України в Одеській області. У обох спостерігається легкий перебіг хвороби. В їхніх підрозділах проведена необхідна дезінфекція приміщень, вжиті інші запобіжні заходи, в тому числі направлений на самоізоляцію та перебуває під контролем лікарів відомства персонал, який контактував з хворими. Станом на сьогодні на COVID-19 хворіє 13 військовослужбовців та працівників відомства, 1 військовослужбовець одужав. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси