Кінологія з нуля

НАЗАД
26 вересня 2024 09:45

«Три роки тому я приєднався до прикордонної родини. Спочатку проходив строкову військову службу на західному кордоні, а з початком повномасштабного вторгнення підписав контракт та приєднався до команди професіоналів. Згодом вирішив опанувати нову для себе справу – кінологію», - каже прикордонник Олег.

Зараз Олег та його чотирилапий напарник Бім разом навчаються у Кінологічному центрі на пошук наркотичних речовин, аби разом охороняти державні рубежі.

«Кінологія – нова для мене справа, яку мені доводиться опановувати з нуля, тому я навчаюся разом зі своїм чотирилапим вихованцем. Спочатку було важко, адже хотілося миттєвого результату, але в кінології важливо бути терплячим і послідовним, лише тоді можна досягти бажаного», - розповів кінолог.

У напарники прикордонник обрав собі спанієля, каже, що попри невеликі розміри ці мисливські собаки справжні фахівці з пошуку. А ще спанієлі чудово зарекомендували себе у прикордонній службі. Вони стали незамінними помічниками в охороні державних рубежів та справжніми мисливцями за контрабандою. На рахунку їх маленьких носиків безліч випадків виявленої зброї, вибухівки та наркотичних речовин.

Усім, хто бажає стати кінологом, прикордонник радить підходити до цієї справи відповідально, адже окрім веселощів зі своїм чотирилапим напарником, ця справа потребує певних якостей. Бути кінологом – це бути сміливим, терплячим, цілеспрямованим, наполегливим та фізично підготовленим.

Тож попереду у Олега та Біма тривале навчання, але хлопець переконаний, що у них все вдасться, адже чотирилапий напарник надзвичайно вправний і вже показує хороші результати. Тепер у них одна служба на двох – охорона державних рубежів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси