Керівники прикордонних відомств України та Румунії обговорили кроки протидії сучасним викликам на спільному кордоні

НАЗАД
08 жовтня 2021 08:38

Зустріч головних прикордонників України та Румунії відбулася у пункті пропуску «Порубне-Сірет».

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та Генеральний інспектор Генерального інспекторату Прикордонної поліції Румунії Лівіу Буте проаналізували ситуацію на спільній ділянці кордону.

Насамперед вони обговорили питання подальшої взаємодії для ефективного реагування на сучасні виклики та загрози. Зокрема, йшлося про протидію незаконному переміщенню товарів, в першу чергу тютюнових виробів, та активізацію використання протиправними елементами малих літальних і безпілотних апаратів.

Сторони домовилися продовжувати обмінюватися інформацією про кожен виявлений випадок порушення та забезпечувати належне реагування, організовуючи внутрішню взаємодію з органами та підрозділами, які відповідають за протиповітряну оборону, державну та громадську безпеку. 

Також вони детально проговорили практику застосування спільного патрулювання, яке призупинялося через карантинні обмеження. Його на українсько-румунському кордоні за спільною згодою вдалося відновити в цьому році, з березня – на Дунаї, а з липня – на сухопутній ділянці. На початок жовтня українські та румунські прикордонники разом виходили на патрулювання майже сімдесят разів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси