Керівники прикордонних відомств України та Грузії домовились про подальшу співпрацю

НАЗАД
26 квiтня 2018 09:10

Під час зустрічі Сторони обмінялися інформацією про загальну обстановку на сухопутних й морських кордонах України і Грузії, обговорили питання діяльності прикордонних відомств у контексті протидії торгівлі людьми.

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулась робоча зустріч делегацій прикордонних відомств України та Грузії під керівництвом Голови Державної прикордонної служби України Петра Цигикала та Начальника Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Грузії Теймураза Кекелідзе.

Під час зустрічі Сторони обмінялися інформацією про загальну обстановку на сухопутних й морських кордонах України і Грузії. Окремо обговорили питання діяльності прикордонних відомств у контексті протидії торгівлі людьми, нелегальної міграції, тероризму, контрабанді наркотиків, зброї, засобів масового ураження та інших протиправних дій.

Керівники відомств також звернули увагу на державні підходи до питання інтегрованого управління кордонами, сучасні тенденції інженерно-технічного облаштування державного кордону, а також облаштування пунктів пропуску.

«З метою впровадження принципів інтегрованого управління кордонами спільно з експертами з Німеччини, Литви та Польщі ми реалізуємо проект TWINNING, - зазначив Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал під час виступу. - Він спрямований на розвиток системи прикордонного контролю та вдосконалення законодавства і процедур у сфері виявлення викрадених автомобілів».

Крім того, очільник українського відомства розповів, що сьогодні державною програмою розвитку передбачено реформування Морської охорони у відповідності до стандартів НАТО та Європейського Союзу.

У ході зустрічі Сторони висловили готовність до подальшого співробітництва між прикордонними відомствами та обговорили можливі напрямки. Зокрема це обмін досвідом в сферах протидії загрозам прикордонної безпеки, охорони державного кордону та функціонування пунктів пропуску, реорганізації та побудови нової моделі охорони морської ділянки кордону. Також це стосується організації прикордонного контролю в міжнародних аеропортах, розвиток співпраці оперативно-розшукових підрозділів, в тому числі з питань протидії контрабанді наркотичних засобів, обмін досвідом в сфері аналізу ризиків та професійна підготовка персоналу, зокрема підрозділів спеціального призначення.

«Через території наших країн проходить ряд транспортних коридорів, що розширює можливості для злочинних угруповань – зауважив Петро Цигикал.-  В Україні та Грузії аналогічні проблеми із забезпеченням територіальної цілісності країни. Прояви тероризму, транскордонна злочинність та інші гібридні виклики стимулюють нас до активізації міжнародного співробітництва».

По закінченню зустрічі керівники прикордонних відомств підписали Протокол зустрічі та План розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України та Структурними підрозділами Міністерства внутрішніх справ Грузії, відповідальними за безпеку кордонів на 2019-2020 роки. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси