Керівництво МВС та народні депутати проінспектували інженерне облаштування на кордоні з Росією

НАЗАД
15 червня 2017 16:10

15 червня група народних депутатів України та заступник Міністра внутрішніх справ Вадим Троян проінспектували хід робіт з реалізації Плану інженерного облаштування українсько-російського кордону. Зокрема народні обранці разом з керівництвом МВС побували в

Сьогодні, 15 червня, група народних депутатів України та заступник Міністра внутрішніх справ Вадим Троян проінспектували хід робіт з реалізації Плану інженерного облаштування українсько-російського кордону. Зокрема народні обранці разом з керівництвом МВС побували в Харківській області на ділянці відділу прикордонної служби «Дергачі».

У ході роботи парламентарів співробітники Державної прикордонної служби України надали усю необхідну інформацію про стан інженерного облаштування та продемонстрували хід реалізації Проекту безпосередньо на кордоні.

На початку візиту нардепи відвідали прикордонний підрозділ, де їм було презентовано інтегровану систему охорони державного кордону та можливості оптико-електронної системи спостереження в приміщенні центру управління службою.

Згодом делегати ознайомились з ділянкою державного кордону. Вони перевірили поточний стан робіт з облаштування кордону та можливості новітніх технічних засобів, які використовуються в охороні кордону.

Варто зазначити, що в рамках Плану інженерного облаштування українсько-російського кордону вже обладнано 273,5 кілометрів протитранспортних ровів, майже 170 кілометрів рокадних доріг і більше 83 кілометрів металевого загороджувального паркану, розгорнуті комплекси відеоконтролю та сигналізації тощо. Зараз на кордоні з Росією продовжуються роботи  по дооблаштуванню опорних пунктів, інших інженерних споруд, які зводяться для охорони та оборони державного кордону на українсько-російській ділянці.

Обсяги того, що вже зроблено з початку реалізації Проекту, звичайно, масштабні, проте це лише близько 14% від запланованого, адже провести роботи повністю не дозволяє певний брак фінансування. Загалом Державним бюджетом у 2015-2016 роках на заходи з облаштування було виділено 600 млн. грн., які реалізовані в повному обсязі. У цьому році вже отримано 50 млн. гривень, з запланованих 200 мільйонів гривень.

У ході візиту народні обранці також побували у пунктах пропуску «Гоптівка» і «Журавлівка». Окремо інспектуючим було продемонстровано дії підрозділу особливого призначення КОРД Національної поліції та мобільного прикордонного підрозділу «ДОЗОР» Державної прикордонної служби України з виявлення та затримання диверсійних груп і блокування порушників.

Народні обранці підтвердили, що робота проводиться у правильному напрямку і є ефективною.

«Ми повинні діяти і рухатися вперед. Зараз Україна веде війну на декількох фронтах. Це Росія нав’язала нам цю війну. Цей комплекс заходів, який реалізований на даній ділянці, це ще одна поразка Путіна», - зазначив Секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

В свою чергу заступник Міністра внутрішніх справ Вадим Троян наголосив на необхідності продовжувати реалізацію інтелектуального кордону. «Ми клопочемо перед депутатами, щоб вони на Комітеті підняли питання про належне фінансування даного проекту», - сказав він.

Про необхідність виділення коштів для продовження інженерних робіт у ході інспекції заявив і народний депутат Андрій Тетерук. «Україна і Росія це різні країни. Ми будемо клопотати, щоб щонайменше 500 млн. із коштів Януковича були виділені для фінансування цього проекту. Ми повинні якомога швидше завершити облаштування українсько-російського кордону», - наголосив він.

Також депутати відзначили професійність прикордонників. «Ту колосальну роботу, яку зробила Державна прикордонна служба України, складно навіть оцінити. Прикордонники стоять між агресором і мирною Україною», - зазначив народний депутат Юрій Береза. Він додав: «Хочу подякувати керівництву прикордонної служби і всім прикордонникам, хто стоїть у строю і несе службу. Тут все зроблено так, щоб не ризикувати людьми, а щоб працювала техніка».

Зазначимо, що Проект інженерного облаштування державного кордону дуже важливий як для України і Європи, так і світу в цілому. Вперше Україна розпочала реальне створення інтелектуального кордону на східній ділянці, а не на заході. Ті кошти, які були виділені, використані виключно для того, щоб реалізувати Проект і облаштувати достатньо сучасний держрубіж, це в свою чергу підтверджують і іноземні партнери.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси