І в дружбі, і в службі, і на полі бою…

НАЗАД
03 липня 2022 15:41

Прикордонник Андрій та його напарниця спанієль Джесі почали службу ще у 2014 році. Разом перевіряли потяги та осіб, аби правопорушники не переміщували заборонені предмети, в тому числі і вибухонебезпечні.

За 8 років напарники змінили багато місць служби – Бердянськ, Мелітополь, Запоріжжя, Суми. Всюди вони були нерозлучні та не давали спокою правопорушникам. У 2020 році їх перевели служити на Луганщину, де з початком активних широкомасштабних бойових дій виконували завдання у складі ЗСУ.

В ході одного з масованих мінометних обстрілів Андрій отримав тяжке поранення – осколок увійшов біля серця і вийшов через спину, вщент роздробивши ключицю. Джесі ж не відходила від пораненого та не зважала на обстріли аж до евакуації прикордонника до медичного закладу. Ігор, втрачаючи свідомість, попросив побратимів подбати про «бойову подругу».

Під час перебування Андрія у шпиталі Джесі постійно сумувала, часто «відмовлялася» від їжі та чекала... І коли вони зустрілися, їх радощам не було меж.

Андрій висловлює вдячність лікарям та волонтерам, які врятували його, але не менше він дякує товаришам, які зберегли йому Джесі.

Попереду у прикордонника ще не одна операція та тривалий реабілітаційний період, після якого він разом з «побратимкою» планує знов повернутись у стрій, щоб захищати Батьківщину.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси