Художниця в зеленому береті

НАЗАД
12 вересня 2021 12:58

Марія Літвінова – вже п’ять років як військовослужбовець Державної прикордонної служби України.

Марія народилась у Харкові. Пристрасть до малювання у неї з’явилась ще у ранньому дитинстві, саме від батька передався талант малювання.

Після закінчення Харківської гімназії, вступила до Житлово-комунального фахового коледжу Харківського національного університету міського будівництва та господарства імені О.М. Бекетова та згодом в цьому ж закладі здобула освітній ступінь «Бакалавр» за напрямком "Міське будівництво та господарство" та «Магістр» за спеціальністю "Транспортні системи».

Марія любить навчатись, проте жодна з отриманих освіт не пов’язана з її творчістю.

Доленосний 2014 рік для нашої країни та події на Сході України вплинули на подальше життя зовсім юної дівчини. Й 2016-го року вона вступає до лав Державної прикордонної служби України. Саме в цей важкий для нашої країни час у прикордонниці розкривається талант і вона починає малювати картини на військову тему, вкладаючи частинку своєї душі у свої роботи.

- Батько здебільшого малював пейзажі, молодшому брату Даниїлу – до вподоби були комікси, а моє серце лежить до військової тематики. Саме це і стало вибором моєї майбутньої професії у 2016 році, - пригадує Марія.

Військова служба забирає достатньо багато часу, проте бажання малювати та творити ніколи не покидає прикордонницю.

Робота над картиною може продовжуватись два, а то й три дні. Стиль виконання роботи нашій героїні підказує серце та натхнення. Талановита художниця розповідає, що найбільше вона полюбляє малювати портрети, військову техніку та звитяжних військових.

Марія свої картини здебільшого виконує в стилі графіки та дот-арт. В графіці - це прикордонна тематика, військова техніка або сама постать військових. В дот-арті - це мініатюрні роботи знаменитостей.

Також Марії до вподоби абстракціонізм.

- Він приваблює своєю грою кольорів та відтінків, – ділиться майстриня.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси