Хабар у розмірі 50 євро за безперешкодний пропуск через державний кордон

НАЗАД
25 листопада 2018 10:12

З початку поточного року задокументовано близько 740 спроб втягнути співробітників Держприкордонслужби у протиправну діяльність шляхом пропонування хабарів.

Черговий випадок пропонування неправомірної грошової винагороди правоохоронцям зафіксовано минулої доби в пункті пропуску «Краківець». Пасажирка автомобіля «Mercedes» польської реєстрації, яка прямувала до України, надала на паспортний контроль закордонний паспорт, відносно якого спрацювала база даних Інтерполу. Прикордонники Мостиського загону встановили, що зазначений документ є викрадений або загублений. 26-річна українка не розгубилась і запропонувала правоохоронцю 50 євро аби все таки безперешкодно перетнути державний кордон України.

Факт пропонування хабара задокументовано. Правопорушницю та повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передано представникам Нацполіції.

Державна прикордонна служба ще раз звертається до громадян з проханням не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, в тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси