Громадяни Туреччини, України та Польщі намагалися «купити» правоохоронців

НАЗАД
20 липня 2018 08:58

Лише за останню добу українським прикордонникам двічі пропонували неправомірну грошову винагороду.

У пункті пропуску «Бориспіль» громадянин Туреччини за допомогою хабаря сподівався незаконно потрапити на територію України. Під час проходження паспортного контролю, правоохоронці встановили, що мета поїздки іноземця не відповідає дійсності. Після чого чоловік запропонував співробітникам прикордонного відомства винагороду у розмірі 200 доларів США.

Схожа ситуація сталася учора в пункті пропуску «Серпневе». Наш співвітчизник запропонував військовослужбовцю Білгород-Дністровського загону 1,5 тисячі гривень за безперешкодний пропуск через кордон автомобіля іноземної реєстрації.

Крім того, 18 липня зафіксовано факт дачі хабара прикордоннику Мостиського загону в пункті пропуску «Шегині». За допомогою хабаря у розмірі 50 доларів громадянин Польщі бажав позачергово перетнути державний кордон.

В усіх випадках прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися, а факти дачі хабарів задокументовано. До Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачених статтею 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси