Громадяни Польщі мають право перебувати в Україні протягом 18 місяців

НАЗАД
16 вересня 2022 16:03

Сьогодні, 16 вересня 2022 року, набрав чинності Закон України «Про встановлення додаткових правових та соціальних гарантій для громадян Республіки Польща, які перебувають на території України» від 28 липня 2022 р. № 2471-IX.

З урахуванням принципу взаємності та на знак вдячності Польській Нації за солідарність i підтримку України в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації цей Закон має на меті лібералізувати умови перебування громадян Республіки Польща на території України, встановлює для них додаткові правові та соціальні гарантії.

Так, громадяни Польщі, їх подружжя та діти (незалежно від громадянства), які в'їхали в Україну з території Республіки Польща для тимчасового перебування, а також їх діти, які народилися на території України, мають право перебувати на території України на законних підставах протягом 18 місяців. Вони також мають право продовжити строк свого законного перебування в Україні у разі наявності відповідних підтверджуючих документів (вступ до закладу вищої освіти, переведення на наступний навчальний рік, укладання трудового договору (контракту) тощо).

Більш розлого ознайомитись з цим Законом можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2471-20#Text

Закон прийнято у відповідь на прийняття Закону Республіки Польща від 12 березня 2022 р. «Про допомогу громадянам України у зв’язку із збройним конфліктом на території тієї держави», який діє з 24 лютого 2022 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси