Голова Держприкордонслужби з робочим візитом відвідав Угорщину

НАЗАД
18 травня 2021 11:11

Візит делегації Державної прикордонної служби України в Угорщину, яку очолив Голова прикордонного відомства генерал-майор Сергій Дейнеко, відбувся минулого тижня.

Сергій Дейнеко зустрівся в Угорщині з заступником начальника Національної Поліції – Головним Директором Охорони правопорядку Угорщини, генерал-майором поліції, доктором Жолтом Халмоші.

Під час зустрічі сторони проаналізували стан охорони українсько-угорського державного кордону та обмінялися інформацією щодо протидії протиправній діяльності.

Як відмітив Голова Держприкордонслужби України – відносини з Головним директоратом Охорони правопорядку Угорщини були і залишаються стратегічно важливими.

У свою чергу Жолт Халмоші наголосив, що якби більшість їх зовнішніх кордонів були настільки безпечними як кордон з Україною, вони б могли не переживати за безпеку. Він подякував українській стороні за надійну співпрацю.

Керівники делегацій констатували, що обстановка на спільному кордоні залишається контрольованою. Основними загрозами й надалі залишаються – організована нелегальна міграція та контрабанда товарів як в пунктах пропуску, так і поза ними. Зокрема, наголошувалося, що кількість затриманих нелегальних мігрантів зменшилася.

Українські та угорські правоохоронці також обмінялись досвідом охорони кордону, протидії переправленню нелегальних мігрантів, контрабанди, наркотичних та інших заборонених законодавством речовин.

Крім того, делегація Держприкордонслужби відвідала ділянку угорсько-сербського кордону. Українські прикордонники ознайомились з системою охорони державного кордону, комплексом інженерно-технічних споруд та новими технічними засобами, які використовуються Національною поліцією Угорщини.

Також в рамках візиту українська делегація відвідала командний центр в м. Морохолом, пункти пропуску на угорсько-сербській ділянці кордону та Головне управління Поліції Угорщини в м. Будапешт.

Сторони домовились про продовження подальшої співпраці у справі охорони спільного українсько-угорського державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси