Голова Держприкордонслужби наполягатиме на збільшенні бюджету для відомства, бо вважає закладений бюджет «катастрофою»

НАЗАД
10 жовтня 2019 15:28

Про це він сказав сьогодні вранці, 10 жовтня, у розмові з журналістами інформагенств «Укрінформу» та «Інтерфакс».

«Кошти, які планується виділити на цей рік для відомства - 10,880 млрд грн - явно недостатнє фінансування. Я просив, я благав, я кричав. Але на даний момент ситуація поки не вирішена. Сьогодні, 10 жовтня, відбудеться засідання РНБО з приводу розподілу бюджету наступного року. Якщо він буде залишений на рівні цього року — це катастрофа. Це навіть не бюджет виживання, це бюджет знищення фактично», - наголосив Дейнеко.

За його словами, у відомстві обрахували мінімальну потребу, і вона складає 16 млрд 153 млн. «Якщо буде менше, це буде катастрофа. Я втрачу підготовлених людей, які підуть зі служби», - сказав Голова Держприкордонслужби.

Він додав, що військовослужбовці ДПСУ отримують найменше грошове забезпечення серед усіх силовиків. Прикордонник, який несе службу на першій лінії, отримує на 7 тисяч менше, ніж його колега зі Збройних сил, що перебуває у сусідньому окопі, уточнив Сергій Дейнеко. (Доплата за першу лінію у ЗС - 17 тисяч, а у прикордонників - 10 тисяч.) Дейнеко додав, що на другій лінії різниця становить 2 тисячі. Також він пояснив, що багато професіоналів іде зі служби через те, що прикордонник, який прийшов на контракт, отримує 9,5 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси