Естонські фахівці поділилися досвідом з використання БПЛА із українськими прикордонниками

НАЗАД
08 червня 2021 10:07

Держприкордонслужба України постійно підтримує та продовжує розвивати міжнародну співпрацю з метою обміну досвідом, в тому числі щодо використання безпілотних авіаційних систем.

Нещодавно для обміну досвідом у цій сфері фахівці Головного центру підготовки особового складу ім. генерал-майора Ігоря Момота, у рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможності та розвитку підрозділів авіації та центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України», побували в Академії внутрішніх справ Естонської Республіки в місті Таллінн.

Під час навчального тренінгу колеги з Естонії ділилися знаннями з використання та експлуатації безпілотних літальних апаратів з фахівцями Центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру ДПСУ. Зокрема розглядалися питання фотограмметрії та алгоритм створення картографічних планів за допомогою програмного забезпечення ArcGIS, застосування «штучного інтелекту» з метою виявлення та розпізнавання різних рухомих та нерухомих об’єктів за допомогою безпілотних літальних апаратів та інші можливості безпілотної техніки, яка використовується представниками Академії внутрішніх справ Естонської Республіки.

Водночас естонські колеги продемонстрували легку інтегровану пересувну мобільну автономну платформу спостереження «SurveilSPIRE» компанії «DEFSECINTEL», яка оснащена безпілотними літальними апаратами мультироторного типу з автономним джерелом живлення, що дозволяє працювати тривалий період.

Також під час навчального тренінгу проведено демонстрацію польоту безпілотного літального апарату «EOS C VTOL» з використанням мобільного пункту дистанційного пілотування «iVan» на базі автомобіля Ford Transit. Крім того, наші прикордонники мали змогу побувати на заводі-виробнику вищевказаного літального апарату.

Варто зазначити, що така співпраця є досить ефективною. Найближчим часом навчальний тренінг заплановано у Головному центрі підготовки особового складу, під час якого естонські фахівці продовжать ділитися досвідом з використання безпілотних літальних апаратів з українськими прикордонниками.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси