Двом ірландцям, які викрикували: «днр, уперед!» закрито в’їзд в Україну

НАЗАД
21 червня 2019 10:14

Співробітники Держприкордонслужби у пунктах пропуску на державному кордоні продовжують фіксувати факти переміщення символіки, яка заборонена в Україні та носить пропагандистський і провокативний характер.

Зокрема вчора рейсом з Дубліна в аеропорт «Бориспіль» прибуло 2 громадянина Ірландії 1998 та 1997 років народження.

Під час бесіди з іноземцями прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» встановили, що чоловіки прилетіли в Україну з туристичною метою. Один із них був у футболці із національною символікою країни-агресора. Він повідомив, що нібито планує відвідати свою дівчину, громадянку України, з якою, як з’ясувалося, зворотного зв’язку в нього немає. Крім того, зі слів іноземця стало відомо, що напередодні він перебував у Росії. Також у чоловіків були відсутні квитки на зворотний рейс.  

До того ж під час посадки літака ці пасажири дістали символіку РФ і георгіївські стрічки та викрикували слова: «днр, уперед!».

Згодом, під час огляду багажу ірландців, прикордонники в їхніх речах виявили предмети, що носять пропагандистський і провокативний характер, зокрема національну символіку РФ та георгіївські стрічки.

Наразі громадян Ірландії через держаний кордон не пропущено та проставлено заборону в’їзду в Україну терміном на 3 роки. Для вжиття відповідних правозастосовних заходів проінформовано Нацполіцію

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси