Двох українців, які порушили законодавство Польщі, та іноземця, якого вабила краса державного кордону, затримали на Львівщині

НАЗАД
10 листопада 2021 12:18

Охоронці кордону Львівського загону біля держрубежу з Польщею затримали двох наших краян-заробітчан, які вже заробили, та громадянина Грузії, який «милувався» українським прикордонням.

Зокрема наряд відділу «Шегині» помітив рух двох осіб, які йшли з території Польщі до держрубежу. На зустріч їм негайно вибула група реагування. Згодом охоронці кордону затримали двох громадян, які перетнули держмежу. Як з'ясувалося, чоловіки є громадянами України, віком 45 та 27 років, вони мали документи, що посвідчують осіб. До Польщі українці потрапили з метою працевлаштування. Однак перевищили термін перебування в сусідній країні та вирішили уникнути відповідальності за порушення законодавства, шляхом ще одного порушення – перетнути державний кордон поза пунктами пропуску.

В іншому випадку, в одному з н. п. Червоноградського району наряд відділу «Нісмичі» виявив авто української реєстрації, однак іншої області. Згодом, за кількасот метрів від держрубежу, прикордонники зупинили «Хюндай», яким їхав 32-річний іноземець. Він пред’явив паспорт громадянина Грузії та намагався переконати військовослужбовців, що приїхав «помилуватися прикордонням», а не потрапити до країн ЄС. І це притому, що у його смартфоні був прокладений маршрут до Польщі.

 Усіх виявлених порушників доставили в прикордонний підрозділ для перевірки та притягнення до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справу передано в суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси