Дрон прикордонників «вполював» дрона контрабандистів

НАЗАД
11 листопада 2019 11:03

Прикордонники Мостиського загону під час моніторингу українсько-польського кордону з повітря виявили літальний апарат та сигарети.

Правопорушники за допомогою октокоптеру намагалися перемістити до Польщі сигарети, але така зухвала спроба обернулася для них невдачею.

Охоронці кордону адекватно реагують на усі спроби протиправної діяльності та також мають на озброєнні сучасні квадрокоптери, які допомагають їй протидіяти.

Так, під час одного з повітряних моніторингів кордону з використанням безпілотного літального апарату правоохоронці за 500 метрів від кордону виявили дрон, яким протиправні елементи намагалися перемістити тютюнові вироби до сусідньої країни. Ймовірно, щоб залишатися непоміченим для охоронців кордону, літальний апарат контрабандистів летів занадто низько, тому продовжити політ йому завадило дерево.

До вказаного місця одразу прибула група реагування від відділу «Смільниця», яка й знайшла дрона-контрабандиста і 50 пачок сигарет поблизу.

Знахідку прикордонники доставили до підрозділу. Наразі тривають заходи по встановлення осіб причетних до протиправної діяльності.

Варто зазначити, що безпілотні літальні апарати для українських прикордонних підрозділів були закуплені в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Візуальний контроль за функціонуванням пунктів пропуску (PLBU.04.01.00-UA-0240/17-00)» Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 Європейського інструменту сусідства, який фінансується за підтримки Європейського Союзу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси