До Угорщини – без обмежень.* Тест, або сертифікат лише для авіаційного сполучення

НАЗАД
09 серпня 2021 08:19

Звертаємо увагу! З 07 серпня 2021 року громадяни України можуть перетинати українсько-угорський кордон без обмежень, запроваджених у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу.

Для в’їзду громадян в Угорщину залишаються вимоги, визначені Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт/віза, медична страховка, яка діє на території Європи, фінансове забезпечення).

Виключенням є в’їзд до Угорщини авіаційним транспортом, зокрема додатково вимагається негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, отриманий не пізніше 72 годин на момент в’їзду, або український чи угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в’їжджати діти до 18 років).

Для транзитного проїзду країною представники угорської прикордонної поліції можуть додатково вимагати документи, що підтверджують право на в’їзд у країну призначення (в залежності від вимог конкретної країни: дозвіл на проживання, робоча віза, бронювання готелю, результати тестів на вірус тощо).

Щодо особливостей перебування в Угорщині, слід пам’ятати – угорські компетентні органи відповідно до чинного законодавства накладають адміністративні штрафи на іноземців, у т.ч. громадян України, які перевищили дозволений строк перебування в країнах Шенгенської зони до запровадження цими країнами карантинних заходів (штраф від 5 до 50 тис. форинтів/15-150 дол. США).

Якщо строк перебування в країнах Шенгенської зони закінчився після запровадження цими країнами карантинних заходів, для уникнення штрафу, громадянам, які перетинають угорський кордон, необхідно документально довести угорським компетентним органам, що вони перебували у карантині, або що документи на продовження строку дозволу були подані до відповідного органу тощо (має бути документ офіційного органу). Водночас, кожен окремий випадок підлягає ретельній перевірці та розглядається в індивідуальному порядку.

Детальніше про нові правила в’їзду до Угорщини – на мапі МЗС України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси