До навчань Sea Breeze-2021 залучать морський, сухопутний та повітряний компоненти Держприкордонслужби України

НАЗАД
19 березня 2021 09:34

В Одесі відбулась головна конференція з планування навчань Сі Бриз 2021.

Цього року сплановано розширити формат та компоненти навчання. Від Державної прикордонної служби України буде залучено не лише морський, а й сухопутний та повітряні компоненти. До участі в сухопутній складовій сценарію разом з багатонаціональним батальйоном будуть задіяні підрозділи прикордонної комендатури швидкого реагування Південного Регіонального управління Держприкордонслужби та загону ДОЗОР. Цьогоріч планується провести навчання з відпрацюванням практичних дій у морі, на суші, у повітрі та під водою.

Нагадаємо, минулого року міжнародні навчання серії «Сі Бриз» обмежилися лише морською фазою із залученням авіації. Усі спільні заходи розгорталися в акваторії Чорного моря без контакту особового складу.

Основна мета навчань «Сі Бриз» – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів під час виконання спільних завдань для підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

«Сі Бриз» – це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси