Держприкордонслужба завершила цільові профілактичні заходи в рамках операції «Мігрант»

НАЗАД
11 вересня 2018 14:22

У період з 26 липня до 31 серпня цього року підрозділи прикордонного відомства із взаємодіючими органами припинили 3,4 тисячі адміністративних правопорушень, вчинених іноземцями та особами без громадянства.

У період з 26 липня до 31 серпня цього року підрозділи прикордонного відомства із взаємодіючими органами припинили 3,4 тисячі адміністративних правопорушень, вчинених іноземцями та особами без громадянства. Їх викрили в рамках цільової операції «Мігрант», яка тривала в цей період. Окрім Держприкордонслужби, в ній також брали участь співробітники Державної міграційної служби та Національної поліції.

Зазначимо, що впродовж місяця військовослужбовці Державної прикордонної служби України притягнули до адміністративної відповідальності більше 3 тис. правопорушників, на яких накладено штрафи на загальну суму понад 8,2 мільйони гривень. Значну кількість іноземців, а це понад 90% притягнуто до відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України».

Крім того, у пропуску в нашу країну прикордонники відмовили близько 2 тисячам потенційним правопорушникам, а понад тисячі іноземців заборонили у в’їзді в Україну, примусово повернули до країн походження 101 порушника і видворили – 24 особи. Ще 50 осіб поміщено до пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства міграційної служби та 52 особи утримується в місцях тимчасового перебування Держприкордонслужби. Також припинено діяльність злочинної групи в складі 5 осіб, затримано 4 організатора та 4 пособника нелегальної міграції, до слідчих органів Нацполіції надіслано 15 повідомлень про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

З огляду на зазначені результати роботи реалізація профілактичних заходів «Мігрант» вкотре показали свою ефективність і дали змогу посилити вплив на зменшення рівня нелегальної міграції в Україні шляхом викриття значної кількості іноземців, які перебувають на території держави з порушенням законодавства України, а також осіб, які організовують і сприяють їх незаконному переміщенню як територією України, так і через державний кордон України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси