Держприкордонслужба України продовжує здійснювати системні заходи з інженерного облаштування державного кордону

НАЗАД
10 листопада 2016 09:56

Державна прикордонна служба України продовжує здійснювати системні заходи з посилення інженерно-технічного облаштування державного кордону в межах виділеного фінансування.

Державна прикордонна служба України продовжує здійснювати системні заходи з посилення інженерно-технічного облаштування державного кордону в межах виділеного фінансування.

Зазначимо, що у відповідності до Плану заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, що затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.05.2015 № 439-р, роботи минулого року розпочалися та проводилися в межах Чернігівської та Харківської областей. Всього на проведення робіт в даних областях у 2015 році було виділено 400 мільйонів гривень, які освоєні в повному обсязі та за призначенням. На інших ділянках кордону, де цільове фінансування відповідно до Плану не передбачалося, проводилися роботи за відомчими планами та з залученням місцевих органів влади.

Цього року, згідно з Планом, роботи заплановано закінчити  в межах Харківської та розпочалися в Луганській областях. Для цих цілей бюджетом передбачено 200 мільйонів гривень, з яких 120 мільйонів гривень вже надійшли на рахунки Держприкордонслужби.

Елементи інтегрованої системи охорони державного кордону на ділянці Харківського прикордонного загону неодноразово презентувалися експертам дипломатичних представництв іноземних держав, акредитованих в Україні, міжнародних організацій та українських інституцій. Зокрема, демонструвався комплекс виконаних інженерних робіт, можливості системи так званого «інтелектуального кордону», суть якої полягає в комплексному використанні інженерних споруд, технічних засобів та бойових можливостей сучасної техніки, а також окремі новинки озброєння та обладнання, які використовуються в охороні державного кордону.

Загалом за виділені кошти протягом 2015 - 2016 років було обладнано понад 250 км протитанкових ровів, 40 км контрольно-слідової смуги, більше 110 км рокадних доріг та 75 км захисної огорожі, встановлено спостережні вежі. Крім того, облаштовано опорні пункти для особового складу та захисні споруди для пасажирів у пунктах пропуску, закуплено технічні засоби, розгорнуто системи відео-технічного контролю та ураження і багато іншого. Також придбано 4 рухомі бойові модулі «Тритон». Зараз ведуться активні роботи щодо підвищення рівня технічної складової охорони  кордону.

Реалізація Плану інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону дозволить Україні захистити свою територію, в першу чергу – від незаконного перетину кордону, переміщення товарів, зброї та наркотиків, а також проникнення диверсійних груп та нелегальних мігрантів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси