Держприкордонслужба України дотримується обмежувальних протиепідемічних заходів

НАЗАД
08 вересня 2020 11:16

Це дозволяє контролювати процес поширення вірусу та не допускати спалахів хвороби серед особового складу.

Від початку запровадження в Україні карантинних обмежень, спрямованих на запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19 Державна прикордонна служба України застосовує вичерпний перелік заходів із запобігання поширенню інфекції. Це дозволяє контролювати процес поширення вірусу та не допускати спалахів хвороби серед особового складу.

Так, за минулу добу серед персоналу відомства загалом зареєстровано 8 нових випадків захворювання на COVID-19. При отриманні позитивних результатів тестування одразу ж встановлюється коло контактних осіб, які перебувають під контролем медиків.

Разом з тим не відповідає дійсності інформація щодо різкого збільшення захворюваності у Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Так, станом на 08 вересня 2020 року, з початку пандемії коронавірусної хвороби в академії зафіксовано 14 позитивних тестів на COVID-19.

Із загальної кількості військовослужбовців та працівників навчального закладу, які отримали лабораторне підтвердження захворювання на коронавірус, одужали 4, ще 10 осіб продовжують лікуватися амбулаторно. Також під контролем медиків наразі перебувають 120 співробітників, які могли контактувати з хворими.

Лікарі відділення охорони здоров’я академії постійно контролюють процес лікування хворих, відслідковують стан їхнього самопочуття та забезпечують проведення експрес-тестів чи ПЛР-діагностики на наявність захворювання. Відібрані біологічні зразки оперативно направляються для аналізу до Центрального санепідемзагону (м. Київ), вся інформація про позитивні тести та коло контактних осіб негайно заноситься до баз даних обласного лабораторного центру МОЗ України.

В Національній академії продовжуються посилені протиепідемічні заходи, зокрема загальний температурний скрінінг персоналу та забезпечення дезінфікуючими засобами, контроль маскового режиму, диференційований розклад проведення занять для курсантів та слухачів, повне обмеження загальних зібрань, нарад, масових заходів та ін.

Дотримання максимальних обмежувальних заходів дозволяє кількатисячному колективу навчального закладу провадити та забезпечувати якісний навчальний процес. За необхідності академія готова організувати навчання курсантів та роботу викладацького складу за дистанційною формою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси