Держприкордонслужба та партнери з США домовились продовжувати та розширювати співпрацю

НАЗАД
17 вересня 2019 12:30

Делегація прикордонної служби на чолі з Головою відомства Сергієм Дейнеком перебуває з робочим візитом у США.

Учора у Вашингтоні делегація зустрічалась із представниками Програм EXBS, INL та заступником Комісара Прикордонно-митної служби США Робертом Перезом.

Американські партнери надають українським  прикордонникам широку підтримку з тренування та оснащення спецпідрозділів,  розвитку безпілотної авіації, добору та підготовки персоналу, підтримання доброчесності та боротьби з корупцією і інших питань.

Голова Держприкордонслужби подякував партнерам за підтримку.

«Особливо вона відчутна в умовах російської гібридної агресії проти нашої держави», - зазначив Сергій Дейнеко.

Очільник прикордонного відомства поінформував колег про ситуацію на українських рубежах, а також на лінії розмежування в районі проведення Операції об’єднаних сил та на адмінмежі з окупованим Кримом.

«Прикордонне відомство є надійним форпостом безпеки на східному кордоні Європи. Ми маємо чітке бачення подальших кроків, продовжуємо розвиватися та залишаємося надійним партнером на міжнародній арені», – відмітив Сергій Дейнеко у ході спілкування. На що представники американської сторони запевненили в подальшій підтримці територіальної цілісності та незалежності України, а також започаткованих ініціатив з реформування прикордонного відомства.

Під час зустрічі сторони домовилися не лише продовжувати співпрацю, але й обговорили подальші кроки в питаннях розвитку Морської охорони і навчальних закладів Держприкордонслужби.

Окрім представників Адміністрації Держприкордонслужби у склад делегації увійшла група молодих офіцерів, які безпосередньо організовують та здійснюють охорону кордону України з Росією.

«Вони особисто ознайомляться з досвідом Сполучених Штатів з охорони кордонів і зможуть перейняти найкращі, вже діючі напрацювання. Після повернення до підрозділів все це ними буде впроваджуватися на практиці», - зазначив полковник Дейнеко.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси