Держприкордонслужба продовжує відстежувати ситуацію на морській ділянці

НАЗАД
10 жовтня 2018 13:59

Морська охорона Держприкордонслужби продовжує системне несення служби в територіальному морі та Виключній (морській) економічній зоні України.

У ході планового патрулювання північної частини В(м)ЕЗ України кораблем Морської охорони «Миколаїв» паралельно із прикордонним літаком «Diamond» черговий раз зафіксовано і задокументовано факти, що підтверджують незаконну діяльність РФ у В(м)ЕЗ України. Встановлено, що самопідйомну бурову установку «Петро Годованець», яка була незаконно захоплена в 2014 році та пізніше перейменована окупаційною владою у «Крим-2», переміщено з Голіцинського до Штормового газоконденсатного родовища.

Традиційно, із наближенням корабля Морської охорони до району родовищ, йому на зустріч висунулися кораблі ЧФ РФ та Берегової охорони Прикордонної Служби ФСБ РФ, які в радіоперемовинах запитали наш корабель про мету знаходження в «економічній зоні Росії». Отримавши відповідь, що корабель Морської охорони Державної прикордонної служби України перебуває на службі в морській економічній зоні України, зауважили, що не мають більше питань.

Зібрані матеріали щодо протиправних дій РФ у В(м)ЕЗ України узагальнено та направлено за компетенцією до Військової прокуратури, прокуратури АР Крим, СБУ, а також проінформовано ПАТ «ДАТ Чорноморнафтогаз».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси