Держприкордонслужба отримала 5 новітніх безпілотних авіаційних комплексів

НАЗАД
20 грудня 2017 14:11

Сьогодні Державна прикордонна служба України отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів, які закуплені прикордонним відомством в рамках Державного оборонного замовлення.

Сьогодні Державна прикордонна служба України отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів, які закуплені прикордонним відомством в рамках Державного оборонного замовлення.

До складу цих авіаційних комплексів вітчизняного виробництва «Spectator-M» входить 15 безпілотних літальних апаратів, які оснащені цифровими захищеними каналами зв’язку та модернізованим моніторинговим обладнанням.

Новітня техніка значно підвищить ефективність під час виконання завдань з охорони кордонів держави. На цей час усі БпЛА знаходяться в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора  І. Момота, де закінчується первинна підготовка персоналу підрозділів повітряної розвідки низки прикордонних загонів. Навчання відбувається під керівництвом інструкторів підприємства-виробника, а також буде оформлено необхідні документи для обліку повітряних суден та одержання сертифікатів льотної придатності.

Вже у січні 2018 року екіпажі на полігоні відпрацьовуватимуть бойове злагодження і після його закінчення виконуватимуть завдання повітряної розвідки.

Варто зазначити, що розвиток авіації в Державній прикордонній службі України на сьогодні відбувається відповідно до Концепції та Програми її розвитку на період до 2020 року. В її основі стане створення сучасної авіаційної структури, здатної забезпечити всебічну авіаційну підтримку виконання завдань, покладених на прикордонне відомство.

Досвід останніх років однозначно вимагає широкого використання безпілотних авіаційних систем в охороні державного кордону для виконання більшого спектру завдань. Держприкордонслужба вже отримала 7 безпілотних авіаційних комплексів, а це загалом 21 БпЛА. 

Крім того, на сьогодні прикордонна авіація вже активно використовує легкі патрульні літаки «Diamond». За 5 років експлуатації (близько 3000 годин нальоту) патрульних літаків DA42MNG тільки на авіаційному пальному зекономлено кошти, величина яких еквівалентна вартості їх закупівлі.

Даймонди застосовують для повітряного моніторингу державного кордону, прикордонних контрольованих районів, висвітлення надводної обстановки у В(М)ЕЗ України, територіального моря та української частини вод Азовського моря. У цьому році загальний наліт патрульної авіації склав 900 годин. Обстежено 25,2 тисячі кілометрів сухопутної ділянки державного кордону України, 28,6 тисяч квадратних кілометрів тилових ділянок в контрольованих прикордонних районах, а також 4 тисячі квадратних кілометрів територіального моря та В(М)ЕЗ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси