«Держприкордонслужба цінує увагу естонських колег до проблематики охорони українського кордону та відкрита для ефективної співпраці у практичній площині», – Володимир Нікіфоренко

НАЗАД
06 жовтня 2021 11:23

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко зустрівся з Постійним секретарем Міністерства внутрішніх справ Естонії Лаурі Луґною та спеціальним представником МВС Естонії Тармо Кохвом.

Генерал-майор Володимир Нікіфоренко представив Високоповажним гостям учасників зустрічі від прикордонного відомства України та, перш за все, подякував за особливу увагу у розвитку двостороннього співробітництва саме до питань охорони державного кордону України.

Зі свого боку пан Лаурі Лугна зауважив, що розуміння ситуації на українському кордоні і зокрема на лінії розмежування у зоні проведення ООС дає можливість зрозуміти як діяти на всіх кордонах ЄС.

У ході обговорення практичних аспектів співпраці сторони дійшли згоди щодо можливості обміну досвідом у питаннях розвитку Морської охорони. За словами гостей Естонія має неабиякий успіх за цим напрямом роботи. Якщо раніше кораблі та катери здебільшого стояли пришвартовані біля причалів то тепер вони забезпечують постійну присутність у морі.

Ще один приклад успіху естонських колег – впровадження системи електронної черги та цілковите вирішення проблеми із простоюванням вантажівок під час перетинання сухопутних ділянок кордону в автомобільних пунктах пропуску.

Володимир Нікіфоренко зауважив, що Україна також має пілотний проєкт щодо впровадження системи електронної черги, зокрема, у деяких пунктах пропуску на Закарпатті, однак він потребує істотного доопрацювання та вдосконалення.

Окрім того, сторони обговорили можливість практичних тренінгів для офіцерів, які несуть службу на сухопутних ділянках кордону щодо вивчення особливостей роботи підрозділів та впровадження кращого досвіду у системи охорони кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси