Держприкордонслужба активно протидіє нелегальній міграції

НАЗАД
31 грудня 2017 13:33

У переддень Нового року прикордонники Мостиського загону попередили незаконне порушення державного кордону України у двох випадках 8 незаконними мігрантами.

Державна прикордонна служба продовжує системні заходи з протидії нелегальній міграції через кордон. У переддень Нового року прикордонники Мостиського загону попередили незаконне порушення державного кордону України у двох випадках 8 незаконними мігрантами.

2 громадян Туреччини та 6 громадян В'єтнаму, які, ймовірно, мали на меті порушити кордон та дістатися країн західної Європи, затримали співробітники відділів прикордонної служби «Краковець» та «Сянки».

Так, учора, дільничний інспектор прикордонної служби відділу «Краковець», що на кордоні з Польщею, отримав інформацію від мешканців прикордоння про іноземців із неслов’янською зовнішністю, які автомобілем прибули до села. Перевіряючи повідомлення, інспектор спільно з членами громадського формування з охорони державного кордону організували службу наряду із перевірки транспортних засобів на вказаній дорозі у прикордонній смузі і невдовзі зупинили вищезгадану автівку. За кермом автомобіля «Пежо» польської реєстрації перебував громадянин Азербайджану, без жодних документів, а як пасажири, з ним слідували 2 громадянина Туреччини з паспортними документами. Іноземців прикордонники затримали та склали адмінматеріали щодо спроби незаконного перетинання державного кордону України громадянами Туреччини. Стосовно ж громадянина Азербайджану складено протокол за порушення прикордонного режиму, відповідно повідомлено також співробітників Нацполіції, крім того вивчається питання щодо його можливої участі в організації незаконного переправлення турків через кордон.

А сьогодні вночі, на автомобільній дорозі Львів-Ужгород, прикордонний наряд відділу «Сянки» на контрольному посту на межі Львівської та Закарпатської областей, зупинив автомобіль «Кіа» болгарської реєстрації. За кермом автівки перебував 37-річний українець, мешканець Житомирщини, а з ним, як пасажири слідували 6 громадян В'єтнаму без документів. І водія і пасажирів було затримано, в діях українця вбачається адміністративне правопорушення  передбачене статтею 206-1 КУпАП «Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України». Громадян В’єтнаму буде притягнено до відповідальності за частиною другою статті 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» (вчинене групою осіб).

Крім того, учора прикордонним нарядом відділу «Павловичі» Львівського загону на контрольному посту автомобільної дороги Пісочне-Шихтарі, що на Львівщині, поблизу лінії державного кордону України зупинено два автомобілі, а саме – «Форд» польської реєстрації та «Крайслер» литовської реєстрації.

Цими транспортними засобами українець та грузин, які мали при собі документи, перевозили 1 громадянина України, 1 громадянина РФ та 10 громадян В’єтнаму. У нашого співвітчизника та росіянина були в наявності документи, а у громадян В’єтнаму, з яких 7 чоловіків та 3 жінки, паспортних документів не було. Осіб доставлено до прикордонного підрозділу, тривають перевірочні заходи.

Громадянина Туреччини, який уже двічі намагався незаконно дістатись Словаччини, затримали учора вдень прикордонники Чопського загону. Зупинити правопорушника вдалось завдяки інформації, своєчасно отриманій дільничним інспектором прикордонного поста «Оноківці» від місцевого жителя, який повідомив, що у рейсовому автобусі «Кам’яниця-Ужгород» помітив незнайомця азійської зовнішності. Прикордонники перевірили автобус, де й виявили 35-річного турка.

Як з’ясувалося, місяць тому прикордонники вже затримували цього громадянина за спробу порушення кордону поблизу села Гута. Тоді ж йому було винесено постанову про примусове повернення, відповідно до якої правопорушника було зобов’язано залишити територію України. Проте, іноземець ці вимоги не виконав, дозволений йому термін перебування на території України перевищив та знову намагався порушити українсько-словацький кордон.

Затриманого доставлено до відділу прикордонної служби для проведення фільтраційних заходів та складання відповідних процесуальних документів. Після з’ясування усіх обставин його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси