(ВІДЕО) Державна прикордонна служба України і Митна та прикордонна служба США (CBP) досягли чергових кроків для підвищення рівня прикордонної та національної безпеки країн

НАЗАД
01 вересня 2021 18:46

Державна прикордонна служба України та Митна і прикордонна служба США уклали Угоду між Урядами країн, яка націлена на посилення охорони кордонів та протидію тероризму

Її підписали Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко та виконуючий обов’язки помічника комісара Френсіс Дж. Руссо, Митної та прикордонної служби США (CBP), Управління польових операцій (OFO).

«У Вашингтоні, перебуваючи у складі офіційної делегації на чолі з Президентом України, підписав разом з Френсісом Дж. Руссо (U.S. Customs and Border Protection) Угоду між Урядами України та Сполучених Штатів Америки про співробітництво щодо використання інформації про тих, хто подорожує», – відмітив керівник прикордонного відомства.

Укладена угода допоможе виявляти терористів та інших міжнародних злочинців.

«Це визначний крок нашого стратегічного партнерства у сфері безпеки. До того ж, в України з’явився фундамент для створення за кращою світовою практикою національної системи виявлення терористичних загроз та протидії транскордонній злочинності.

Фактично між нашими державами та прикордонними відомствами закладено новий рівень співробітництва з використання інформації та аналізу ризиків, що націлений на захист кордонів та ідентифікацію злочинців», – зазначив Сергій Дейнеко.

Угода підвищить прикордонну та національну безпеку, як України, так і Сполучених Штатів Америки.

Він подякував членам урядової делегації від Сполучених Штатів Америки за спільну клопітку роботу над проєктом документу. Окремі слова вдячності висловив партнерам з Митно-прикордонної служби та Посольства Сполучених Штатів Америки.

«Ми цінуємо стабільність у наших відносинах та вдячні за довіру», – зауважив він.

Україні буде надана допомога в розгортанні Системи автоматизованого націлювання-Global або ATS-G.

«Державна прикордонна служба України докладе максимум зусиль для якнайшвидшого розгортання та ефективного використання в Україні Системи автоматизованого націлювання-Global (ATS-G). Це один з основних пріоритетів відомства», – повідомив очільник Держприкордонслужби.

Зазначимо, що програмне забезпечення ATS-G покращує перевірку шляхом виявлення мандрівників з високим ризиком, таких як іноземні терористи або причетні до транскордонної злочинності.

Досягнута Угода встановлює індивідуальні та організаційні обов’язки щодо безпеки даних, оновлення профілів ризиків та створення нових, обмін інформацією, нормативне врегулювання інформаційних відносин.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси