Човни-близнюки. Морські прикордонники виявили незаконну маніпуляцію на Дунаї

НАЗАД
29 липня 2021 16:15

Під час реалізації оперативної інформації, в Старостамбульському гирлі річки Дунай, моряки-прикордонники Ізмаїльського загону Морської охорони виявили маломірні плавзасоби із абсолютно однаковими реєстраційними реквізитами

Два ідентичних плавзасоби з однаковими бортовими номерами мирно погойдувалися на хвилях біля саморобного дерев’яного причалу, які часто зустрінеш на ділянках, де мешканці регіону мають городи.

Ефект одночасної присутності одного й того самого човна на різних ділянках Дунаю вже кілька днів не давав спокою місцевим правоохоронцям. І поліція, і прикордонні оперативники згуртовано працювали над розкриттям цього загадкового явища, і зрештою, натрапили на місце одночасного базування човнів-двійників.

За законами жанру, в одному з плавзасобів містилися ще й небірковані сітки, які найбільш імовірно використовувалися для незаконного промислу. З найближчих ділянок ніхто не визнав човни-близнюки своїми. Навпаки, місцеві щиро дивувалися, звідки на ділянці городників, що знають один одного в обличчя, такі «премудрості».

Та прикордонників і поліцейських така «щирість» не приспала. Розуміючи підступний задум винахідників, правоохоронці вгледіли в цих маніпуляціях ознаки злочину, передбаченого статтею 290 ККУ «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу» та ініціювали внесення інформації в ЄРДР.

Сітки та плавзасоби-близнюки вилучили представники Національної поліції. Тривають слідчі та розшукові дії щодо встановлення причетних осіб. А маніпуляції з використанням для браконьєрської та іншої протиправної діяльності у прикордонні маломірок з однаковими номерами припинено.

Причетним особам загрожує штраф до 4 250 грн., або виправні роботи на строк до двох років, чи, навіть, до трьох років обмеження волі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси