Четверо громадян намагалися уникнути обсервації та пропонували на кордоні хабарі

НАЗАД
27 жовтня 2020 09:54

Троє наших співвітчизників та іноземець намагалися підкупити минулої доби співробітників Державної прикордонної служби в пунктах пропуску на державному кордоні.

Громадяни України, повертаючись з-за кордону через пункти пропуску «Шегині» та «Рава-Руська», за безперешкодний пропуск через кордон та сприяння у не проходженні самоізоляції (обсервації) пропонували двічі по 500 гривень та 100 злотих неправомірної вигоди.  А громадянин Молдови, який їхав в Україну через пункт пропуску «Ягодин», за «вирішення» аналогічного питання та потрапляння в Україну без перешкод запропонував 100 євро.

Прикордонники від неправомірних коштів відмовились та направили до Нацполіції повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей за ознаками ст.369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Варто зазначити, що в прикордонному відомстві проводяться низка заходів для протидії корупції. Один із них - під гаслом «Прикордоннику, не бійся повідомляти про відомі тобі факти корупції на кордоні!»  проходить з 26 по 30 жовтня. Акція націлена на підвищення рівня свідомості прикордонників щодо запобігання та викриття можливих фактів корупційних проявів у відомстві  та  має на меті сформувати у військовослужбовців і працівників ДПСУ активну громадську позицію та закріпити сталу мотивацію прикордонників щодо свідомої доброчесної поведінки. https://dpsu.gov.ua/ua/news/prikordonniku-ne-biysya-povidomlyati-pro-vidomi-tobi-fakti-korupcii-na-kordoni/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси