Через загострення ситуації кордон з Румунією Держприкордонслужба посилила додатковими резервами

НАЗАД
24 листопада 2018 13:14

Через активізацію порушників та їх зухвалі дії рішенням керівництва Держприкордонслужби на Закарпаття та Буковину направлено додаткові резерви відомства.

Державна прикордонна служба України продовжує системно протидіяти протиправній діяльності на державному рубежі. Щоденно затримуються десятки зловмисників, вилучається різного роду контрабанда, зброя та наркотики. Водночас оперативно-розшукові підрозділи та внутрішньої безпеки ефективно викривають злочинні схеми і борються з нечистими на руку співробітниками. Така принципова позиція відомства постійно стикається з опором протиправних елементів. У гонитві за швидким збагаченням правопорушники досить часто наражають прикордонників на небезпеку та створюють загрозу їхньому життю. І з кожним роком кількість таких випадків зростає.

Останнім часом загострилася ситуація на українсько-румунському сегменті державного кордону, який став найбільш проблемним у плані нелегального трафіку тютюнових виробів. Звісно основною передумовою цього є різниця цін і така «рентабільність» не залишається поза увагою транскордонних угруповань, які перетворили контрабанду на надприбутковий бізнес. Поза пунктами пропусків ділки організовують каравани, так званих, «верблюдів», яких на річкових ділянках кордону вдягають в гідрокостюми, та використовують надлегку авіацію.

Через активізацію порушників та їх зухвалі дії рішенням керівництва Держприкордонслужби на Закарпаття та Буковину направлено додаткові резерви відомства. До посилення також залучені підрозділи мобільного загону «ДОЗОР», декілька прикордонних комендатур та кінологи з службовими собаками. Дані сили ущільнять державний кордон, аби максимально протидіяти всім протиправним діям до локалізації обстановки. Прикордонники екіпіровані всіма необхідними сучасними засобами і спеціальною технікою. Крім того, резерви залучаються до оперативних заходів в рамках досудових розслідувань кримінальних справ. Додамо, що всі заходи Державна прикордонна служба України проводить у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами. Зазначимо, що організованій злочинності можна протидіяти виключно жорсткими і консолідованими діями усіх правоохоронних структур.

Зокрема, вчора в Чернівецькій області в населених пунктах Сторожинецького району міжвідомча група у складі співробітників оперативно-розшукових підрозділів і внутрішньої безпеки Західного регіонального управління Держприкордонслужби, співробітників військової прокуратури Західного регіону, Національної поліції, Служби безпеки України та ДФС за підтримки спецпризначенців провела обшуки у 22 житлових приміщеннях, власники яких можуть бути причетні до незаконного переміщення сигарет  через державний кордон. Заходи проводилися в рамках кримінального провадження за низкою статей ККУ і у відповідності до ухвали суду. У ході обшуків з-поміж іншого вилучено ящики з тютюновими виробами, мобільні телефони, радіо модуль керування квадракоптером, зброю, прилад нічного бачення. Наразі продовжуються слідчі дії.

Держприкордонслужба наголошує, що не зважаючи на шалений тиск та погрози з боку кримінальних угруповань, прикордонники й надалі самовіддано виконуватимуть свої обов’язки. А при загрозі життю чи здоров’ю військовослужбовців персонал відомства у межах чинного законодавства застосовуватиме зброю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси