Боролися за живучість корабля: морські прикордонники пройшли курс підготовки

НАЗАД
02 жовтня 2021 13:37

У Навчальному центрі Морської охорони завершено черговий курс підвищення кваліфікації «Підготовка екіпажів кораблів з боротьби за живучість для молодшого персоналу».

Морські прикордонники відпрацьовували боротьбу за живучість корабля та катера, як один з основних комплексів, що повинний знати і вміти весь екіпаж.

Програма включала в себе три основні дисципліни: «Організація боротьби за живучість корабля», «Рятувальні засоби», «Медична підготовка».

Військовослужбовці відпрацювали тактику дій з боротьби з пожежами, боротьби за непотоплюваність, боротьби за живучість зброї та технічних засобів корабля.

Викладач Роман Прокурор акцентував увагу слухачів курсу на безпечному поводженні з відкритим вогнем, попередженні вибухів та пожеж під час експлуатації електрообладнання, навантажуванні боєприпасів, палив та масл.

Найбільша увага в курсі приділяється саме командній злагодженій роботі, адже в реальних умовах помилка однієї людини може призвести до вкрай небезпечних наслідків та загибелі особового складу.

Керівник занять з медичної підготовки Михайло Варламов основні зусилля учнів націлював на практичне виконання, але на підставі вичерпної теоретичної підготовки – первинна медична допомога, правила проведення реанімаційних заходів, перша допомога під час отримання травм, порятунок потерпілих на воді.

«Боротьба за живучість корабля – це один з найголовніших елементів підготовки, адже в морі можуть статися різні аварійні ситуації, моряки повинні завжди бути готові до локалізації позаштатної ситуації. І розраховує екіпаж перш за все на власні сили, злагодженість і професіоналізм, саме тому цей курс підготовки не втрачає актуальності», - розповів після практичного відпрацювання курсант Ігор Слободяник.

Відтак, 15 військовослужбовців з Одеського, Ізмаїльського та Маріупольського загонів Морської охорони успішно завершили двотижневе навчання та отримали свідоцтва відомчого зразка.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси