Близько 1200 службових собак несуть службу на кордоні

НАЗАД
15 березня 2013 10:23

З початку року співробітниками Державної прикордонної служби України було виявлено понад 20 кілограмів наркотичної речовини, більшу частину з яких правоох

 

З початку року співробітниками Державної прикордонної служби України було виявлено понад 20 кілограмів наркотичної речовини, більшу частину з яких правоохоронцям допомогли знайти службові собаки.

До яких тільки хитрощів вдаються порушники, аби перемістити наркотичні засоби через державний кордон. Пакунки з «зіллям» приховують в конструктивних особливостях транспортних засобів, під верхнім одягом, прикріплюють до тіла за допомогою клейкої стрічки  та ховають серед речей тощо. Проте, навіть застосовуючи сучасні технічні засоби для огляду та використовуючи оперативну інформацію, незмінними помічниками прикордонників залишаються спеціальні собаки - натреновані на пошук наркотичних засобів. Для прикладу, на Харківщині під час перевірки потяга «Євпаторія-Москва» прикордонники та працівники митниці за допомогою службової собаки знайшли понад 1,5 кілограми марихуани. Речовину житель Запорізької області приховав під матрацом у термосі. Чоловік стверджував, що там знаходиться чай. Також нещодавно за допомогою чотирилапого помічника було виявлено близько 6 кілограмів марихуани, які молдованин приховав в запасному колесі власного автомобіля. Крім великих партій «дурману», службові собаки можуть знаходити і невелику кількість. Нещодавно чотирилапі виявляли в кишенях та автівках декількох порушників пакунки з марихуаною вагою від 1 до 2 грамів.

На сьогодні у Державній прикордонній службі України несуть службу близько 1200 інспекторів-кінологів із службовими собаками, частина з яких натренована на пошук саме наркотичних засобів. Готують інспекторів-кінологів та їхніх майбутніх помічників  для  охорони державного кордону у Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України. Загалом минулого року інспекторами кінологами за допомогою службових собак було знайдено майже 100 кілограмів наркотичних засобів, більшість з яких виявлялася на українсько-російському кордоні. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси